Desszertek

Túrógombóc mákkal, vaníliaöntettel

Készítette

 

Hozzávalók

 

a túrógombóchoz:

25 dkg
Mizo túró
2 db
tojás
2–3 dkg puha
Mizo vaj
1 evőkanál
Mizo tejföl (20%-os)
1 csipet
1 csomag
vaníliás cukor (10 g)
3 evőkanál
búzadara (5 dkg)

a vaníliaöntethez:

1 csomag
főzős vaníliaízű pudingpor (4 dkg)
2 evőkanál
cukor
8 dl
Mizo tej (2,8%-os)

a tálaláshoz:

ízlés szerint
porcukor
ízlés szerint
darált mák

Elkészítés

 

Az áttört túrót összekeverjük a vajjal, a tejföllel, a sóval, a tojássárgájával és a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a túrós masszához forgatjuk. Belekeverjük a búzadarát és 1 órára hűtőbe tesszük. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk és forró, lobogó vízben kb. 10 perc alatt készre főzzük. Kiszedjük, félretesszük.
Az öntethez a pudingport és a cukrot kevés tejjel felöntjük, csomómentesre keverjük, majd a maradék tejjel közepes lángon krémesre főzzük.