Desszertek

Vendégváró desszert

Készítette

 

Hozzávalók

25 × 35 cm-es tepsihez 

a kakaós tésztához:

25 dkg
liszt
1 csomag
sütőpor (12 g)
2 dkg
kakaópor
1 evőkanál
Mizo vaj
15 dkg
porcukor
kevés mennyiség a piskótához
Mizo 2.8% tej

a vizes piskótához:

4 db
tojás
25 dkg
porcukor
20 dkg
liszt
8 evőkanál
víz
1 késhegynyi
szódabikarbóna

a krémhez:

5 dl
Mizo 2.8% tej
4 evőkanál
liszt
25 dkg
Mizo teavaj
20 dkg
porcukor
ízlés szerint
mandulakivonat
15 dkg
cukor

a mázhoz:

3 evőkanál
kakaópor
4 evőkanál
forró víz
5 dkg
Mizo teavaj

Elkészítés

 

A kakaós alaphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzádolgozzuk a vajat és annyi tejet, hogy formázható tésztát kapjunk. Elfelezzük, mindkét cipót kinyújtjuk, és 180 fokos sütőben készre sütjük.
A vizes piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját 20 dkg cukorral és 4 evőkanál vízzel habosra keverjük. A tojásfehérjét előbb 4 evőkanál víz, majd 5 dkg cukor hozzáadásával keményre verjük. Fokozatosan beledolgozzuk a szódabikarbónával elvegyített lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon ezt is készre sütjük.
A krémhez a tejben csomómentesre dolgozzuk a lisztet, majd közepes lángon sűrűre főzzük, kihűtjük. Robotgéppel habosra verjük a vajat és a porcukrot, ízlés szerint mandulaaromát is adhatunk hozzá, majd apránként belevegyítjük a főzött krémet.
Ezután összeállítjuk a süteményt. Alulra az egyik kakaós lap, arra a krém fele kerül, majd a vizes piskóta, újabb adag krém következik, és a másik kakaós lappal zárjuk a sort.
A máz hozzávalóit összefőzzük, és a bevonjuk vele a desszertet, majd hagyjuk megdermedni. Szeletekre vágva tálaljuk.